Workout

Chin-ups, ook jij kan ze leren!

Je eigen lichaamsgewicht optrekken, dat wil jij toch ook kunnen?! Of je nou net begint met trainen of al gevorderd bent, het doen van chin-ups is lastig. Maar oefening baart kunst, dus ook jij kan het leren! Als je wilt weten hoe, lees dan vooral verder! 😉

1. Assisted chin-up machine
Dit is een fitnessapparaat waarbij je zelf de weerstand kunt bepalen. chindipmachine
Je gaat met je knieën op een plateau zitten, hierdoor trek je niet je hele lichaamsgewicht op maar train je wel de volledige beweging. Doordat je zelf kunt instellen hoeveel weerstand je nodig hebt, kun je dit stapje voor stapje verminderen totdat je het helemaal zelf kan!

2. Horizontale chin-up
Mocht je in jouw sportschool niet beschikken over de assisted machine, dan is de horizontale chin-up een andere optie om mee te oefenen. Het woord zegt het eigenlijk al, je lichaam is horizontaal in plaats van verticaal. Daardoor is de oefening een stuk minder zwaar en ideaal om screenshot_2017-02-14-19-17-10je kracht te verbeteren! Deze oefening is ook heel goed uit te voeren in een TRX band of ringen.
Houd er wel rekening mee dat de beweging net iets anders is omdat je nu horizontaal beweegt in plaats vaverticaal zoals bij de normale chin-up.

 

 

3. Resistance bands
Resistance bands liggen eigenlijk wel in iedere sportschool. Dit is een elastiek, beschikbaar in verschillende sterktes (diktes). Maak de band vast aan de stang en zet vervolgens je knie/voet erin. Laat vervolgens je lichaam volledig zakken totdat je armen gestrekt zijn, en begin dan met optrekken. resistancebandchinupDoor de vering in de band, is er minder weerstand en gaat optrekken makkelijker. Hoe dunner de band, hoe zwaarder het wordt.

 

4. Negatieve chin-up
Een andere manier om chin-ups te trainen is door negatief te trainen.
img_20160817_165707Dit is een andere manier dan de 3 bovengenoemde opties. Je doet namelijk het volgende:
Je pakt de stang vast (kan je er zo niet bij ga dan even op een step ofzo staan), springt omhoog en laat jezelf zo langzaam mogelijk zakken, totdat je armen helemaal gestrekt zijn.

 

 

 

Heel veel succes!
Hoe vaker je oefent, hoe sneller jij chin-ups kunt! Laat je me weten of het is gelukt?

Liefs, Rianne

Eén reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: