Food,  Fun,  Lifestyle

Eiwitrijke chocolade muffins

Heerlijk een momentje voor jezelf op de bank met een kop koffie/thee en een muffin? Maar blijft het dan bij die ene muffin of zou je er nog wel ééntje lusten? Nou met deze muffins kun je er gerust nog één extra eten 😉 dit is namelijk een iets gezondere versie!

Aangezien velen mij via insta stoty het recept al hebben gevraagd, is die dan nu echt online!

Recept voor 6 muffins:img_20161119_194929

Ingredienten:
1 schep isolaat (smaak Cookies & Cream)
100 gram magere kwark
1 heel ei
25 gram speltmeel
10 gram pure cacaopoeder
5 gram cacaonibs
10 gram cashewnoten
50ml water

Bereiding:
Zet de oven vast aan en verwarm deze voor op 180 graden.
Terwijl de oven aan staat meng je, alle producten (behalve de cacaonibs en cashewnoten) tot een glad geheel, het handigste met een keukenmachine of staafmixer. Als het beslag een glad geheel is doe je dit in de cups en kun je de topping aanbrengen, de cacaonibs en gecrushte cashewnoten! Zodra het kan zet je de cups voor zo’n 10 tot 20 minuten (ligt aan de oven die je hebt) op 180 graden in de oven. Af en toe even checken door met een cocktailprikker in de muffins te prikken, zit er niks aan de prikker? Dan zijn ze klaar. Smullen maar!

Ik ben benieuwd naar jullie resultaten, laat je het me weten door een reactie achter te laten?

Liefs, Rianne

Eén reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: