Food,  Lifestyle

Tips om gezond te eten op je werk

Voor velen van ons zit de zomervakantie erop, terug naar het normale ritme van werk- en/of school. Om te zorgen dat je op je werk- en/of school ook een gezonde maaltijd of gezonde snack kan nemen, heb ik een een aantal tips voor je met makkelijke recepten om mee te nemen. Gezond eten hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn.

Door thuis wat te ‘preppen’ (voorbereiden dus😉) kun je ervoor zorgen dat je elke dag gezond kunt eten. De recepten en snacks hieronder kun je namelijk heel goed koud eten.

Smoothie
Maak een smoothie van kwark, water/melk, groene groente en wat fruit en je hebt een heerlijke maaltijd. Dit kun je natuurlijk ook heel goed als tussendoortje gebruiken.

Havermout
Neem 40 gram havermout, 200ml water/melk, 1 scoop whey (hoeft niet, maar dan zou ik de havermout wel met melk maken), 1 banaan, kaneel en eventueel wat pindakaas. Dit is perfect als lunch want het is erg vullend.

Salade
Volumevoedsel!!! Hoe eenvoudig kan het zijn, neem een zak (ijsberg)sla, voeg er een eitje en (gerookte) kipfilet aan toe en je hebt je lunch klaar! Door de hoeveelheid sla zul je snel een vol gevoel hebben.

Wraps
Besmeer een wrap met wat kruidenboter voeg er wat salade aan toe, doe er vlees (kipfilet, kalkoenfilet etc) of vis (zalm) op en smullen maar! Hoe eenvoudig kan het zijn! 🙂

Kwark
Een perfecte snack een bakje kwark (250 gram) met wat fruit, je kunt er ook nog wat nootjes aan toevoegen.

Groente
Easy snacking! Kies voor komkommer, paprika, wortel, (cherry)tomaatjes. Lekker makkelijk en ook nog eens weinig calorieën. Ideaal als je ontbijt, lunch of avondmaaltijd meer calorieën bevat.

Fruit
Ook dit is natuurlijk heel makkelijk, en fruit is ook nog eens lekker. Appel, banaan, sinaasappel, mandarijn. Zorg ervoor dat je maximaal 2 stuks fruit eet per dag.

Noten
Een handje noten is natuurlijk ook een perfecte snack als je aan het werk bent of op school zit. Noten bevatten gezonde vetten maar hierdoor is het al snel calorierijk, dus zorg ervoor dat je het bij een handje houdt.

 

Ga jij nu snel naar de keuken om je maaltijden en snacks voor te bereiden?
Laat je me weten welke maaltijden en snacks jij meeneemt naar je werk of school door hieronder een reactie achter te laten?

2 Reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: