Workout

Foamrollen, waarvoor en waarom?

Je hebt het vast al eens gezien; mensen in de sportschool die voor of na de training over zo’n (meestal) felgekleurde roller bewegen. Een foamroller dus! Benen, billen, kuiten, rug alles komt aan bod! Maar waarvoor is het en waarom doen ze dit nou?¬†

Wat is een foamroller nou precies?
Een foamroller is een rol (ja, echt waar ūüėČ) die in allerlei soorten en maten verkrijgbaar is. Je kunt zelfs de hardheid kiezen.¬†Door te rollen op een foamroller kun je de verklevingen en knopen die door het trainen in je spieren¬†zitten ‘er uit rollen’.

Waarom foamrollen?
Foamrollen is goed voor het herstel van de spieren, je verwijderd op deze manier triggerpoints (drukpunten en knopen) door jezelf te ‘masseren’. Hiermee kun je bijvoorbeeld oefeningen beter uitvoeren, leniger worden of spierpijn verminderen.

tri42_a
Een voorbeeld van een aantal oefeningen.

Een aantal voordelen van foamrollen op een rijtje:
1. Verminderen van spierpijn
2. Versnellen van je herstel
3. Verbeteren van je flexibiliteit (lenigheid) en mobiliteit
4. Verbeteren van je lichaamshouding
5. Helpt bij het voorkomen van blessures

Train jij regelmatig en belast je je spieren, dan zou ik foamrollen zeker aanraden! In het begin vond ik het verschrikkelijk (want het was best pijnlijk) maar het was wel een teken dat ik het nodig had. Nu ik het vaker doe merk ik dat het ook minder pijnlijk is.
Dus ook al is het in het begin pijnlijk, ga ermee door! Het helpt echt! ūüôā

Laat je het me via een reactie weten of jij al aan foamrollen doet, én wat vind je ervan?
Of ga je het binnenkort uitproberen?

Liefs, Rianne

Eén reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: