Food,  Fun

Appel kaneel cake

Met zo’n koud weekend als dat van afgelopen weekend was het weer eens iets te gaan bakken. Dit keer een lekkere appel kaneel cake! Het hele huis ruikt ook zo lekker op het moment dat ie net uit de oven komt en klaar is om opgegeten te worden! 😀 En het leuke aan deze cake… Hij zit ook nog eens boordevol eiwitten! 🙂 Nu hoor ik je al denken, geef mij dat recept.. Die kun je hieronder lezen!

appelkaneelcake
Recept voor appel kaneel cake:

Ingredienten:
6 havermout koekjes
1 heel ei
250 ml ei eiwit
35 gram isolaat (ik had de smaak vanille)
1,5e appel (ik had elstar)
Kaneel (naar smaak)
Pamspray of iets om je bakblik mee in te vetten
Pure hagelslag (eventueel als topping)

Bereiding:
Zet de oven vast aan en verwarm deze voor op 180 graden.
Terwijl de oven aan staat schil je de appel en snijd je deze in kleine stukjes. Vervolgs meng je, alle producten (behalve de pure hagelslag) tot een glad geheel, het handigste met een keukenmachine of staafmixer.
Vet het cakeblik even in en het beslag kan erin.
Zodra het kan zet je het cakeblik voor zo’n 30 minuten (ligt aan de oven die je hebt) op 180 graden in de oven.
Af en toe even checken of de cake goed is met een cocktailprikker of de cake klaar is. Als de cake goed is blijft je cocktailprikker schoon/droog.

Voedingswaarden:
Uit deze cake heb ik zo’n 10 plakken kunnen halen. Nee, niet zo heel groot maar wel lekker 😉
De voedingswaarde per plak (gebakken in pamspray en zonder topping):
Calorieën:  146
Koolhydraten: 11
Vetten: 4
Eiwitten: 10
Vezels: 5

Ik ben benieuwd naar jullie resultaten, laat je het me weten door een reactie achter te laten?

Liefs, Rianne

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: