Fun,  Lifestyle,  Workout

Blijf gemotiveerd in de herfst en winter!

De dagen worden kouder en korter, helaas niets aan te doen! Maar hierdoor hoef je niet minder gemotiveerd te zijn om te gaan sporten!
Ook al zou je nu veel liever na je drukke werk- schooldag met een grote kop thee met pepernoten of chocolade en een dekentje op de bank kruipen om je favo serie of die leuke film te kijken. Natuurlijk is dit heel gezellig en leuk, af en toe ;), maar hierdoor kom je niet dichterbij je doel.

Nu denk je vast maar hoe blijf ik dan gemotiveerd? Daarvoor heb ik een aantal tips…

youcandoit

 

1 Kies een sport die jij leuk vindt
Als je kiest voor een sport die jij leuk vindt is de kans groter dat je de volgende keer ook weer gaat. Dansen, zwemmen, fitness, yoga.. het kan echt van alles zijn. Zolang jij er maar plezier in hebt!

2 Bepaal je doel
Om toch door te blijven sporten helpt het om een doel voor jezelf te stellen. Kleine doelen stellen werkt het beste. Bijvoorbeeld een bepaalde afstand kunnen hardlopen of een PR behalen op een oefening tijdens de training in de gym. Het helpt, geloof me!

3 Ga sporten op vaste tijden
Spreek met jezelf vaste dagen en tijden af om te gaan sporten. Je kunt je hier dan op instellen en op die manier mis je veel minder snel een workout.

4 Houd je progressie bij
Er zijn tal van apps om je progressie bij te houden, kies de app die voor jou sport van toepassing is. Doordat je ziet dat je vooruit gaat zul je gemotiveerd blijven.

5 Ga samen sporten
Heb je dan echt even helemaal geen zin om te sporten dan is er altijd nog je workoutbuddy. Je kunt je workoutbuddy natuurlijk niet alleen laten gaan.

6 Muziek
Wat voor mij echt werkt is goede muziek, hierdoor krijg ik meer energie en kan ik me beter focussen op mijn training. Maak dus even je eigen afspeellijstje voor tijdens je workout!

7 Koop een nieuwe sportoutfit
Nieuwe sportkleding werkt ook motiverend. Je nieuw gekochte outfit wil je toch direct aan?! Je moet het alleen niet elke week doen, maar af en toe moet het kunnen!  Je kan het dan ook nog eens zien als “verwen”-momentje voor jezelf als je bijvoorbeeld een doel hebt behaald.

8 Het gevoel na je training
Je sportsessie zit erop en daar is dat fijne gevoel weer! Energie voor 10 en dat is iets dat we in de herfst en winter sowieso wel kunnen gebruiken! 🙂

Dat waren mijn tips al weer! Laat je me weten of je er wat aan hebt gehad?

Liefs, Rianne

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: