Fun,  Lifestyle

Goede voornemens

Kerst zit er alweer op en Oud & Nieuw staat voor de deur, voor velen het moment om aan de slag te gaan met de welbekende ‘goede voornemens’. Afvallen, sporten, stoppen met roken, nieuwe dingen leren… en ga zo maar door, voor iedereen is het anders. Maar wist je dat maar 1/3e van de Nederlands de goede voornemens volhoudt? Daarom wil ik je wat tips geven zodat jij je goede voornemens wel kunt volhouden.

Blijf realistisch
Zorg ervoor dat je goede voornemens realistisch zijn en schrijf ze op. “Ik train voor een sixpack” of “ik wil in maatje 36 passen”, is een leuk doel maar neem kleine stapjes. Eis niet teveel van jezelf, leg de lat niet te hoog, maar wen aan je nieuwe levensstijl. De resultaten volgen vanzelf.

Maak een stappenplan
Zoals ik al zei: zorg ervoor dat je je goede voornemens opschrijft. Maak daarbij ook een plan hoe je dit wilt bereiken. Met “ik ga dit jaar 10kg afvallen” bereik je waarschijnlijk niets. Het frustreert je na een paar weken alleen maar dat je je doel nog niet hebt bereikt. Iedere maand 1 á 2kg afvallen is veel beter haalbaar en zo heb je de 1e stap van je stappenplan al gehaald!

Houd je progressie bij
Schrijf de resultaten die je behaald op “ik heb al .. dagen niet gerookt”,  of maak foto’s van jezelf als je wilt afvallen. Op die manier heb je een goed overzicht en is je progressie ook beter zichtbaar.

Vergeef jezelf
Heb je een ‘misstap’ gezet, (teveel gegeten, een sigaret gerookt) zie dit dan niet als misstap. Het is niet erg, zie het als iets waar je van hebt geleerd, en herpak jezelf. Een positieve mindset en weer doorgaan levert veel meer op.

Beloon jezelf
Ben je al een aantal maanden goed bezig, beloon jezelf. Koop een nieuwe sportoutfit of een klein cadeautje voor jezelf.

Samenwerken
Wat ook kan helpen om dit jaar nu eens echt resultaat te boeken, is mensen zoeken in je omgeving die hetzelfde goede voornemen hebben. Want samen werken aan je doelen is ook nog eens leuker dan alleen. Motiveer elkaar!

Zorg ervoor dat hoe je je goede voornemens ook uitvoert je jezelf er goed bij voelt, want dat is het belangrijkste. En heb je later in het jaar nog goede voornemens, ga ervoor! Ga net als ik direct de uitdaging aan, en wacht niet tot 1 januari.

Ik wens je heel veel succes met het behalen van je goede voornemens!
Laat je me jouw goede voornemens weten door deze hieronder in de reactie achter te laten?

Liefs, Rianne

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: