Lifestyle

Als je lichaam zegt dat je moet stoppen…

Begin vorig jaar heb ik een tijd gehad (lees maanden) dat ik strugglede met mezelf. Mijn lichaam gaf aan dat ik moest stoppen, maar ik was te eigenwijs en ging door. Ik ging door met fulltime werken (en de overuren die daarbij kwamen kijken), door met 4 à 5 keer in de week trainen, door met m’n blog, door met het huishouden (m’n huis werd niet vanzelf schoon en de kabouters deden m’n boodschappen ook niet), door met naar diverse sociale gelegenheden gaan etc. M’n dag begon om 6.30u en voor ik in bed lag was het al snel 00.00u of later. Niet echt bevorderlijk om de volgende dag weer ‘fris en fruitig, en vol energie’ te beginnen.

Ik kreeg na overleg met m’n coach diverse tips mee en had na een tijdje eindelijk weer het gevoel dat het beter ging. Voor mijn gevoel had ik iets meer rust kunnen creëren en ik kreeg meer energie, dacht ik…
Tot ik, na een paar weken, weer na een drukke werkweek en al een aantal trainingen, ging trainen en na de training compleet kapot was in plaats van meer energie te hebben. Ik liep letterlijk dagen met spierpijn, werd moe wakker, en van dat fitte/energieke gevoel de hele dag door was geen sprake. Nu wist ik het zeker, hoe eigenwijs ik ook was, ik moest op de ‘rem’ trappen! Ik moest nu echt naar mijn lichaam luisteren! Dus dat is wat ik deed… En dat klinkt nu makkelijker dan het was.

Voor het eerst sinds lange tijd luisterde ik naar mijn lichaam. Ik ging werken en na mijn werkdag bepaalde ik zelf wat ik ging doen. Trainen ging ik wanneer ik wilde, mijn voeding liet ik iets meer losgelaten, de planning van het gaan naar sociale gelegenheden iets aangepast en ik zorgde ervoor dat ik om uiterlijk om 23.00u in bed lag, ook in het weekend. (Oké, op een enkele keer na dan).
Ook heb ik opnieuw een poging gedaan te mediteren (dit was ook een tip van m’n coach). Ik dacht altijd mediteren is toch niks voor mij? En de keren dat ik een poging deed viel ik altijd in slaap. Oeps! Maar nu gaat het al aardig goed. Ook al moet ik er nog erg aan wennen, ik blijf het proberen.

Na een aantal weken voelde ik dat ik meer rust in m’n hoofd kreeg en voelde ik me energieker. Vervolgens ben ik ga dus ook alles weer rustig oppakken, met hier en daar een aanpassing.
Het belangrijkste wat ik hieruit heb geleerd? Hoe graag je ook door wilt, luister naar je lichaam en doe wat je lichaam je vertelt. Hoe moeilijk dit ook kan zijn. Je geeft niet op door de rust te nemen die je nodig hebt, je zorgt er juist voor dat je weer nieuwe energie krijgt om door te kunnen gaan met die dingen waar je happy van wordt.

Als jij je herkent in mijn verhaal (wat ik niet hoop!) probeer dan ook te luisteren naar je lichaam. Het is lastig, maar het gaat je helpen.

Liefs, Rianne

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: